Voiko itseensä kyllästyä?

29.11 tuli Hatturadion eetteriin “Nora ja tubettajat”-ohjelman jakso, johon sain vieraakseni Papananaaman, eli Sini Laitisen. Hän on yksi Suomen suosituimpia vloggaajia ja on pysynyt seurattuna jo useamman vuoden ajan. Hän erottuu joukosta räväkällä tyylillään, joka ulottuu sekä hänen verbaliikkaansa että pukeutumistyyliinsä. Kävimme mielenkiintoista keskustelua itsensä löytämisestä ja itsevarmuudesta.

Papananaama, kuva

Sini kertoi olleensa nuorena ujo ja todella epävarma. Hän on puhunut siitä myös videoillaan. Ei helposti uskoisi nykyään, että aikoinaan hän ei uskaltanut lähteä meikattuna ulos tai pukeutua muihin kuin tuttuihin huppareihin. Yläasteella hän kyllästyi ujouteensa ja ryhtyi hiljalleen muuttamaan itseään. Hän rupesi pukeutumaan rohkeammin ja vähitellen itsevarmuus valtasi hänet. Toki se vaati muutakin kuin pukeutumistyylin muutoksen, mutta jostain muutosprosessi aina lähtee. Mielestäni Sini on hieno esimerkki siitä, että kun tahtoa on riittävästi, pystyy mihin tahansa.

Tuli mieleen oma kokemukseni lukiossa. Olin myös ujo, mutta kärsin s-viasta. Se oli ehkä osasyy siihen, miksi olin hiljainen ja tunsin itseni äärettömän epävarmaksi. S-vika rupesi vaivaamaan minua niin paljon, että lukiossa pääsin kuraattorin kautta puheterapeutille. Yksi käynti siellä riitti. Sain puheharjoitteita mukaani ja niitä teinkin ahkerasti. Joululoma alkoi juuri sopivasti ja päätin, että loman jälkeen palaan lukioon ilman s-vikaa. Ja niin tein. Toki aluksi uusi ässäni kuulosti oudolta ja suuhuni sopimattomalta, mutta siitä se hiljalleen muokkautui minunlaisekseni.

Elämässä kannattaa valittamisen sijaan keskittyä niiden asioiden muuttamiseen, joihin on mahdollista vaikuttaa. Ja vaikka ei juuri sillä hetkellä pystyisi tekemään mitään konkreettista muutoksen eteen, niin toisinaan kärsivällisyys on avainsana. Asioita tapahtuu, kun niiden aika on. Ja yleensä asioita voi hiljalleen alkaa työstää ja jossain vaiheessa huomaa maalin häämöttävän. Ja tosiasia taitaa olla, että elämä on jatkuvassa muutoksessa.

Sinin kanssa jutellessa vakuutuin myös siitä, että kannattaa luoda visioita itsestään ja tulevaisuudestaan. Ei tarvitse hamuta kuuta taivaalta, mutta mitä paremmin tietää mitä haluaa, sitä todennäköisemmin saavuttaa päämääränsä. Ja unelmointi on mahtavaa! Vanhan blogini nimi oli “No dream no life” ja niin ajattelen yhä. Uskon myös, että unelmoidessa luovuus herää henkiin ja elämästä tulee hauskempaa. En tiedä, johtuuko iän lisääntymisestä, mutta ajattelen nykyään yhä useammin sitä, että jokaisesta päivästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Pääset kuuntelemaan keskusteluani Sinin kanssa täältä.

Nora

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s