Elämä on kuin suklaarasia

Sain “Nora ja tubettajat” -ohjelmaan vieraakseni Eino Nurmiston, joka tunnetaan Tämän kylän homopoika -blogistaan. Hänellä on myös sen niminen tubekanava. Eino aloitti vuonna 2010 Suomen ensimmäisen gaylifestyle-blogin. Hänen bloginsa palkittiin vuonna 2015 Suomen parhaaksi lifestyle-blogiksi. Eino on hyvin lahjakas kirjoittamaan ja myös puheella ilmaisemaan itseään. Jos et ole vielä tutustunut hänen blogiinsa, tee se ihmeessä täältä.

Einon kuva

Puhuimme Einon kanssa lähetyksessä siitä, kun hän pari vuotta sitten sairastui vakavasti. Meni pitkään ennen kuin syy hänen kuntonsa heikkenemiseen löydettiin ja hänen vointinsa alkoi parantua. Onneksi nyt kaikki on hyvin. Yleensä kun ihminen sairastuu vakavasti, menevät hänen arvonsa uuteen järjestykseen. Eino kuitenkin kirjoitti myöhemmin blogiinsa näin:”sairaus ei suinkaan saanut tajuamaan, että mikä elämässä oikeasti on tärkeää, vaan laihtumaan hetkessä huomattavasti.” Tästä hän johtaa lukijansa ulkonäköpaineisiin ja siitä puhuimme myös lähetyksessä.

Onko se niin, että nykyään vain sairas voi olla terve? Pääasia on olla laiha, vaikka se vaatisi terveyden menettämisen? Tai ei välttämättä pääasia, mutta niin lähelle laihuutta tulisi päästä kuin mahdollista. Eino on puhunut blogissaan erityisesti siitä, kuinka homokulttuurissa ulkonäkökeskeisyys on usein korostettua. On surullista, jos katsomme toisiamme liian pinnallisesti, sillä silloin auttamatta jää paljon hyvää näkemättä.

Eino on kirjoittanut blogiinsa myös näin:”elämä on kuin suklaarasia, josta voi saada sitruunoita.” Se on mielestäni elämää hyvin kuvaavasti sanottu. Välillä ei tosiaan saa juuri sitä, mitä haluaisi, mutta se ei tarkoita, että luovuttaminen olisi ainoa vaihtoehto. Eino on tehnyt jo useamman vuoden töitä bloggaajana ja valokuvaajana, eikä ne työmarkkinat ole helpot. Vaatii sisua toimia alalla, jossa työt riippuvat omasta aktiivisuudesta ja tulotasot vaihtelevat kuukausittain. Mutta yhtenä järjettömän isona plussana on se, että saa tehdä rakastamiaan asioita.

Eino on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnallisiin keskusteluihin sateenkaariteemoissa. Minusta on hienoa, että ihminen käyttää suosiotaan hyödyksi edistämällä monille tärkeitä asioita. Eino on sen myötä saanut paljon negatiivisuutta niskaansa, mutta kun puhuu itselleen tärkeistä asioista ja seisoo tukevasti sanojensa takana, ne kestää. Vaikka tietenkään se ei oikein keneltäkään olekaan haukkua muita. Lähetyksen aikana puhuimme siitä, miten hänet on välillä ymmärretty väärin ja onko hän ikinä katunut mitään julkaisemaansa tekstiä tai vlogia. Lähetyksen voi käydä kuuntelemassa täältä.

Oikein mukavaa keskiviikon jatkoa kaikille!

Nora

Kuva: Eino Nurmisto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s