Unelmat elämän johtotähtenä

Sain viettää ikimuistoisen tunnin Kaisambun, eli Kaisan ja Samuelin kanssa. He kävivät vieraina radio-ohjelmassani ja olisi hyvin voitu jatkaa toinen tunti. He ovat molemmat toimineet sosiaalisessa mediassa jo useamman vuoden ja perustivat jokin aika sitten yhteisen tubekanavan, Kaisambun. Heidän videonsa ovat inspiroivaa katsottavaa, joissa asioita käsitellään monipuolisesti ja varsin estoitta.

Kaisambun kuva

Yhteisen tunnin ajan puhuimme unelmien jahtaamisesta ja siitä, kuinka ne saadaan myös kiinni. Vaatii oikeasti kärsivällisyyttä saavuttaa asioita. Paljon pitkäjänteistä työtä, tavoitteiden asettelua ja samalla kaikesta siitä nauttimista. Sekä Samuel että Kaisa ovat omalla kohdallaan todistaneet, että asiat lähtevät helposti käsistä. Terveellisen ruokavalion noudattaminen saattaakin yllättävän vähin äänin lipsua ortoreksiaksi ja meditaatiosta tulee kaikkea muuta kuin stressiä poisvievää. Joitakin asioita oppii kantapään kautta.

Ennen kaikkea: pitää uskaltaa unelmoida! Päässään voi maalata suuria visioita ja niistä kannattaa myös uskaltaa puhua ääneen. Ihailen ihmisiä, jotka ovat avoimia unelmistaan ja joiden silmät syttyvät niistä puhuessaan. Niin sen pitää ollakin! Itse olen sortunut vähän liian monta kertaa siihen, että päädyn vähättelemään unelmiani, kun ne tuntuvat liian suurilta. Ehkä se myös piilee yhteiskuntamme epävirallisissa normeissa: vaatimattomuus maan perii. Toki nöyrä kannattaa olla ja osata tuntea kiitollisuutta, mutta itseään ja unelmiaan ei tarvitse pienentää.

Puhuimme haastattelussa myös vapaassa suhteessa elämisestä. Kaisa ja Samuel päätyivät sellaiseen ratkaisuun omalla kohdallaan ja ovat puhuneet aiheesta avoimesti videoissaan. On rohkeaa tuoda julkisesti esiin jotain niin yksityistä, arvostan sitä paljon. He saivat minutkin ajattelemaan aiheesta ihan uudella tavalla ja jouduin muistuttamaan itseäni, että mistään ei koskaan kannata tehdä ennakko-oletuksia ennen kuin on kuullut aiheesta enemmän. Kaisambulla on kyky saada ihmiset ajattelemaan.

Kaisa sanoi haastattelun lopussa sen, mikä liian helposti unohtuu: kannattaa tehdä itseään kiinnostavia asioita, koska ei elämässä muuten ole järkeä. Ja juuri siksi on tärkeää tutkiskella omaa sisäistä maailmaansa ja myös uskaltaa kuunnella, mitä sisimmässään tuntee. Itse elän ehkä välillä liikaakin sydäntä kuunnellen, mutta kukin taplaa tyylillään. Eikä epäonnistumisia kannata pelätä, koska yleensä niistä oppii hirmuisesti. Elämä jää ihan puolitiehen, jos himmailee unelmiaan.

Jos kaipaa inspiraatiota ja uusia ajatuksia, kannattaa kuunnella meidän yhteinen tuokio Hatturadiossa täältä

Oikein mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Nora

Kuva: Kaisa ja Samuel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s